BAÜN’de, 8. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitimi Tamamlandı

Balıkesir Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (BAÜNHADYEK) ve Deney Hayvanları Üretim Bakım ve Araştırma Merkezi (BAÜNDEHAM) tarafından, BAÜNSEM ve BAUZEM iş birliği ile gerçekleştirilen “8. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu” başarıyla tamamlandı.

26 Nisan-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen ve ilgili yönetmeliğe uygun olarak teorik derslerin çevrimiçi, uygulamalı derslerin yüz yüze yapıldığı deney hayvanları kullanım sertifikası eğitim programında; toplam 40 araştırmacıya sertifika eğitimi verildi.

Sertifika programı ve merkezin çalışmaları hakkında bilgiler veren BAÜNDEHAM Müdürü Prof. Dr. Cengiz Ceylan, Balıkesir Üniversitesinin eğitim faaliyetlerinin yanında bilimsel araştırma yönünden de her geçen gün artan taleplere yanıt verdiğini belirtti. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursunun, üniversitelerarası çalışma ve projelere de zemin hazırladığını belirten Müdür Prof. Dr. Cengiz Ceylan, Rektörlük başta olmak üzere kursa destek veren akademisyenler ile BAÜNDEHAM, BAÜNSEM ve BAUZEM idari personeline teşekkür etti.

© 2023 Balıkesir Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı & Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü